Om Konventet

Konventet du verkar vilja besöka (självfallet ska du besöka oss) heter Osby Spelkonvent, även förkortat Oscon. Just detta konventet är det elfte i ordningen och det firar vi med gratis inträde för alla. Dock måste man om man ska vara med på lanet föranmäla sig till Pulsen eller på oliver@sogc.nu.

Vilka är vi?

OSCON är ett konvent som drivs av föreningen SoGC. Då föreningen numer inte har någon lokal så är detta den huvudsakliga verksamheten för föreningen.

Alla som deltar på konventet är alltså också medlemmar i föreningen SoGC. Medlemskap tecknas på plats men det går även göra direkt genom att gå in på denna sida.

Ansvariga väljs varje år ut efter vilka som är intresserade, dock så är det styrelsen i SoGC som slutligen är ansvarig för konventet.

Historia

I Osby har det alltid så länge folk kan minnas funnits ett konvent (åtminstone under 2000-talet). I fornstora dagar så arrangerades det två om året, ett på påsken och ett på höstlovet av Osby Rollspelsklubb. Nuförtiden har vi tänkt att begränsa oss till ett, mitt på sommaren för att det ska bli så mysigt som möjligt.

Anledningen till att det ska vara ett är då vi tidigare haft ett konvent, och två lan varje år. Detta tärde väldigt hårt på våra älskade ideella och det var alltså mycket smidigare att slå ihop det hela.

Det lilla Konventet

Just nu så är vi ett tämligen litet konvent, vi hoppas detta året på 50 deltagare på lanet och ett trettiotal tv-spelare samt en massa löst folk som kommer in och hänger spelar lite spel och tar en kaffe i kiosken. För det är väl ändå lite det som spel är tillför, knyta samman människor och vad är ett bättre sätt att knyta samman än kaffe o kaka över ett spel ”När du får oväntat besök”.

Hos oss är det dock inte oväntat, men vi kan lova ett kaffe av hög kvalitet. Vår förhoppning är dessutom att man ska kunna förbeställa en konventsmugg, precis som på alla stora konventen som ger dig fri tillgång till kaffe och te under hela konventet.

Tider

Konventet öppnar kl 00.10 på lördagen, och stänger kl 15.00 på söndagen. Den officiella starten för lanet är kl 10.00 men det går alltså att komma tidigare än så om man önskar koppla och och börja spela så smått. Kommer man runt och innan midnatt så kommer det fortfarande byggas upp en lanhall, så det kan vara att man får hjälpa till om man kommer då.

Boende

Vi kommer att ha ett fåtal platser för att sova på konventet, men det kommer finnas möjlighet för ett gäng att sova åtminstone. Hör av er direkt om ni vill ha sovplats så bokar vi in detta för er.

Andra möjligheter för boende är att hitta en närboende kamrat, eller besöka E&E Stora Hotellet.