Om Konventet

Konventet du verkar vilja besöka (självfallet ska du besöka oss) heter Osby Spelkonvent, även förkortat Oscon. Hela konventet, och de flesta arrangemang är helt gratis. Dock måste man om man ska vara med på lanet föranmäla sig till Pulsen eller på oliver@sogc.nu.

Vilka är vi?

OSCON är ett konvent som drivs av föreningen SoGC. Då föreningen numer inte har någon lokal så är detta den huvudsakliga verksamheten för föreningen.

Alla som deltar på konventet är alltså också medlemmar i föreningen SoGC. Medlemskap tecknas på plats men det går även göra direkt genom att gå in på denna sida.

Ansvariga väljs varje år ut efter vilka som är intresserade, dock så är det styrelsen i SoGC som slutligen är ansvarig för konventet.

Historia

I Osby har det alltid så länge folk kan minnas funnits ett konvent (åtminstone under 2000-talet). I fornstora dagar så arrangerades det två om året, ett på påsken och ett på höstlovet av Osby Rollspelsklubb. Nuförtiden har vi tänkt att begränsa oss till ett, under spellovet för att det ska bli så mysigt som möjligt.

Anledningen till att det ska vara ett är då vi tidigare haft ett konvent, och två lan varje år. Detta tärde väldigt hårt på våra älskade ideella och det var alltså mycket smidigare att slå ihop det hela.

Det lilla Konventet

Just nu så är vi ett tämligen litet konvent, totalt har vi på pulsen plats för ca 70 personer samt en lite löst folk som kommer in och hänger spelar lite spel och tar en kaffe i kiosken. För det är väl ändå lite det som spel är tillför, knyta samman människor och vad är ett bättre sätt att knyta samman än kaffe o kaka över ett spel ”När du får oväntat besök”.

Hos oss är det dock inte oväntat, men vi kan lova ett kaffe av hög kvalitet. Vår förhoppning är dessutom att man ska kunna förbeställa en konventsmugg, precis som på alla stora konventen som ger dig fri tillgång till kaffe och te under hela konventet.

Boende

Vi kommer att ha ett fåtal platser för att sova på konventet, men det kommer finnas möjlighet för ett gäng att sova åtminstone. Hör av er direkt om ni vill ha sovplats så bokar vi in detta för er.

Andra möjligheter för boende är att hitta en närboende kamrat, eller besöka E&E Stora Hotellet.